Cursul de Arte Plastice cu Andreea Burada are loc săptămânal în studioul CrisACT Academy din Calea Griviței, Nr. 51, București.
Cine va susține acest curs?
Andreea, artist vizual cu o experiență de 8 ani în domeniul artelor plastice și decorative.
Andreea a urmat studiile de licență la Universitatea Națională de Arte București absolvind la secția Scenografie și eveniment artistic și modulul psihopedagogic cu specializarea în arte vizuale. A urmat studiile preuniversitare în liceul de arte plastice Hans Mattis-Teutsch, urmând secția sculptură, atestată ca artist plastic.
Printre experiențele sale în acest domeniu se numără și: Galerist la galeria „Europe” a Uniunii Plastice Brașov, Restaurator junior, Scenograf a trei filme de scurmetraj universitare, Scenogarf a două piese de teatru pentru copii și adolescenți, ajutor butafor la SferaDekor, ajutor croitor la atelierul „Foarte frumos” și designer de magazin.
Andreea ne spune despre curs că:
“Viața este la fel ca arta, o căutare neîncetată despre cine sunt eu și ce este lumea în care trăim. Pasiunea mea pornește din curiozitate: Ce este arta? De ce modelează sculptorii? Cine se află în spatele fimului acesta care a durat 2 ore si mă gandesc deja de o săptămâna la el? Cum se simt actorii, scenografii, regizorii si toată echipa de creație în spatele cortinelor înainte si după spectacol? Sunt multe întrebări pe care le-am avut și care m-au adus până în punctul acesta.
În acest curs poți învăța o bază a desenului, a modelajului și al picturii acompaniate de tehnici neconvenționale. Ne vom juca și vom începe să experimentăm acest domeniu vast al artelor plastice. Vom organiza expoziții de grup și vom afla cum se pregătește una.
Uitați niște expemple pentru temele pe care le vom aborda: natura statică cu volume simple, culoarea, tipuri de lini si hașuri, volumul, expresia în autoportret, crochiu după figură umană, costum, stilizarea formelor complexe, abordarea prin sugestie a formelor organice și multe altele. Unele dintre tehnicile pe care le vom folosi sunt: desen în creion sau cărbune, colaj, pictură în acuarele, acrilic și tempera, desen grafic cu tuș. Să nu uităm și de caracterul neconvențional menționat: pictura cu cafea sau vin, modelaj din sârma și hârtie, pictură cu instrumente diverse și sculptură comestibilă.
Știu că scopul fiecărui participant este diferit, așadar mă voi adapta pe nevoile voastre și vă voi ajuta în această călatorie. De obicei cel mai important pas pentru a afla un răspuns este să îți pui intrebarea protivită, deci abea aștept să vă cunosc și să căutam răspunsuri prin intermediul artei plastice!”
Programa cursului este construită bazându-se pe:
- Auto-cunoaștere artistică
- Dezvoltarea creativității și a imaginației
- Înțelegerea conceptului
- Cursuri de desen, pictură, sculptură
- Arta ca experiment
- Integrarea în cadrul unui grup divers de lucru
Când va avea loc cursul?
Ziua cursului va fi stabilită în funcție de programul și dorințele participanților.
Care este vârsta acceptată pentru curs?
Cursul va fi organizat în două grupe astfel: Grupa pentru adulți, unde vârsta minimă va fi de 17 ani și Grupa Junior, unde vârsta minimă va fi de 10 ani.
O grupă va fi formată din maximum 8 participanți.
Cât costă și cât durează?
Cursul este alcătuit din 3 module, durata unui modul este de 3 luni, întâlnirile fiind săptămânale, fiecare întâlnire având o durată de 120 de minute.
Prețul cursului este de 420 lei / lună.